Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Famille Perrin La Vieille Ferme Blanc 2017

Vad tyckte du?

Famille Perrin La Vieille Ferme Blanc 2017

Frankrike, Cotes du Rhone, 750 ml, 13%

En bra match till fisk och asiatisk mat är denna vita Côtes-du-Rhône från legendariska familjen Perrin. La Vieille Ferme tillhör deras instegs-serie och består av 40% bourboulenc, 20% grenache blanc, 20% Rolle och 20% ugni blanc. Efter skörd vinifieras druvorna och får sedan ligga med sin jästfällni ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Bourboulenc, Ugni Blanc, Rolle, Grenache Blanc

Smaknotering

I doften har vinet aromer av exotisk frukt, gröna äpplen och hasselnötter, i smaken är vinet torrt med frisk fruktsyra och citrus, gröna äpplen och honung.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En bra match till fisk och asiatisk mat är denna vita Côtes-du-Rhône från legendariska familjen Perrin. La Vieille Ferme tillhör deras instegs-serie och består av 40% bourboulenc, 20% grenache blanc, 20% Rolle och 20% ugni blanc. Efter skörd vinifieras druvorna och får sedan ligga med sin jästfällning - så kallad "sur lie" för att få en rundare och mjukare smak. 10% av vinet lagras i tre månader på nya franska ekfat.

Producenten

För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i distriktet Châteauneuf du Pape där de under flera generationer framställt några av världens främsta viner. De var tidigt ute med att arbeta ekologiskt och har sedan 1974 arbetat efter biodynamiska principer i vingårdarna. De är en av få producenter som fortfarande odlar samtliga av de 13, i Châteauneuf du Pape, tillåtna druvorna, även om det ofta är druvan Mourvedre som spelar huvudrollen i deras röda viner. Idag äger familjen Perrin vingårdar runt om i hela södra Rhônedalen och producerar vin från dessa under etiketten Famille Perrin.

http://familleperrin.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du