Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Cote-Rôtie 2018

Vad tyckte du?

Saint Cosme Cote-Rôtie 2018

Ekologisk

Frankrike, Cote-Rotie, 750 ml, 14,5%

Biodynamiska Saint Cosmes Gigondas är en hyllning till familjens vision av hur Gigondas ”skall” vara - med full fokus på mognad i druvorna. Vinet är en blend på 70% grenache, 14% syrah, 15% mourvèdre och 1% cinsault som fått jäsa tillsammans (så kallad co-fermentation) som hela klasar. Familjens fil ···

Styckvis

699:-

/flaska
Låda (12 st)

699:-

/flaska, totalt 8 388:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Grenache, Syrah

Smaknotering

Stiltypisk doft med ren och tydliga fruktkarakrät med aromer av peppar, örter och röda bär. Vinet är fylligt och fullpackat med mörka bär, eleganta tanniner, kryddor och är mycket välbalanserat. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
92-95 p "Count me impressed."

One of the gems in the Northern Rhône lineup is the 2018 Côte Rôtie, which, as with all of Louis’ wines, wasn’t destemmed and was brought up in 30-40% new oak. Stunning aromatics of black raspberries, olive tapenade, ground pepper, violets, and assorted meat notes all flow to a medium to full-bodied, opulent, seamless Côte Rôtie that has a smoking good texture. Count me impressed.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Biodynamiska Saint Cosmes Gigondas är en hyllning till familjens vision av hur Gigondas ”skall” vara - med full fokus på mognad i druvorna. Vinet är en blend på 70% grenache, 14% syrah, 15% mourvèdre och 1% cinsault som fått jäsa tillsammans (så kallad co-fermentation) som hela klasar. Familjens filosofi är att plantera sent mognande druvor på växtplatser som gynnar tidig mognad och vice versa och uppnår därmed mognad på alla sina druvor samtidigt. Vinet lagras därefter 12 månader på 20% nya ekfat, 50% ett-fyraåriga ekfat och 30% i betongkar. 

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du