Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Matassa Rollaball 2020

Vad tyckte du?

Domaine Matassa Rollaball 2020

Ekologisk

Frankrike, Cote de Catalans, 750 ml, 13%

Vi har haft Domaine Matassas viner i våra blandlådor från Dryckesbutiken tidigare. Men nu för första gången har vi fler viner från Tom Lubbe som vi säljer på lösflaska. I detta falla ett vitt vin som fått jäsa 7 dagar med skalet innan lagring på betongtank i 6 månader. Vinet är gjort på 50% Musca ···

Styckvis

349:-

/flaska
Låda (12 st)

349:-

/flaska, totalt 4 188:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
Årgång

2020

Druvor

Carignan, Mourvèdre

Smaknotering

Färgen är ljus och ett mellanting mellan rosévin och ett lätt rött vin. Doften är lätt josig med toner av mogna bär och blommor. Smaken är härligt pigg, fräsch och josig. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vi har haft Domaine Matassas viner i våra blandlådor från Dryckesbutiken tidigare. Men nu för första gången har vi fler viner från Tom Lubbe som vi säljer på lösflaska. I detta falla ett vitt vin som fått jäsa 7 dagar med skalet innan lagring på betongtank i 6 månader. Vinet är gjort på 50% Muscat á Petit Grains och 50% Maccabeu och druvorna kommer från en vingård med vinrankor planterade 1939-1959. 

Producenten

Tom Lubbe flydde den sydafrikanska apartheidregimen med sina föräldrar som barn och tillbringade senare delen av sin barndom i Nya Zeeland. Det var också här som han gjorde sitt första vin. Efter att ha arbetat några år som flygande vinmakare på olika flottiga domäner i både nya Zeeland och Australien, växte önskan fram av att prova på att arbeta med medelhavs druvor och han lyckades få en 3 månaders praktikplats på Domaine Gauby i Calce, Roussillon. I Calce träffade Tom även Nathalie, hans nya chef's syster och han bestämde sig för att komma tillbaka säsongen därpå. Samtidigt, tillbaka i Sydafrika, startade Tom upp ett eget vineri, den legendariska "The Observatory" som ligger i Swartland och det var också, såvitt vi vet, det enda vineriet i Sydafrika som producerade naturliga viner på den tiden.

Tiden med The Observatory blev dock kort, alltför kort (men intrycket varade). Tom och Nathalie fick så småningom sin första son Jules och Tom bestämde sig därmed för att fokusera på sitt liv i Frankrike och startade upp sin Domaine Matassa med första årgång 2003. Flera år har nu passerat och vingårdar har köpts bit för bit. Sedan början på 2019 ligger Toms slott i Espira-de-l'Agly, tidigare Jolly Ferriol's hem, bara 13 kilometer från Calce, där huvuddelen av hans vingårdar finns. Idag har han 20 hektar av vingårdar i detta vilda och vackra hörn av Frankrike. Vinerna är lysande och livliga, med djup och transparens. 

Tom och Matassa har blivit en inspiratör för en hel generation nya vinmakare i den så kallade "naturvinsrörelsen". 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du