Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Michel Niellon Chassagne-Montrachet Rouge 1. Cru - Maltroie 2016

Vad tyckte du?

Domaine Michel Niellon Chassagne-Montrachet Rouge 1. Cru - Maltroie 2016

Frankrike, Chassagne-Montrachet, 750 ml, 13%

Premiär i butiken för några av vinerna från Michel Niellon. Detta vinet kommer från den berömd premier cru-vingård Maltroie som är planterad med hälften Pinot Noir och andra hälften Chardonnay i Chassagne Montrachet i Côtes de Beaune. Årgång 2016 gav en liten skörd med fin frukt och stor potential. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en mycket elegant bouquet och doften är väldigt fräsch med toner av röd frukt, körsbär, svarta vinbär och en finstämd mineralitet. Lätt rostad smak med fruktiga inslag av plommon och svarta vinbär, något rustika tanninerna i en lång kryddig avslutning. Vinet är byggt för att lagras väl men kan drickas nu med lite tid i karaffel.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producent

Vinet

Premiär i butiken för några av vinerna från Michel Niellon. Detta vinet kommer från den berömd premier cru-vingård Maltroie som är planterad med hälften Pinot Noir och andra hälften Chardonnay i Chassagne Montrachet i Côtes de Beaune. Årgång 2016 gav en liten skörd med fin frukt och stor potential. Maltroie ligger i utkanten av Chassagne-Montrachet. Vinerna är hårt allokerade grund av storleken på domänen och Niellons stora popularitet i USA. Men vi har lyckats säkra oss några flaskor av dessa rariteter från den fantastiska årgången 2016.

Producenten

Michel Niellon driver två extremt små källare i Chassagne och producerar helt enkelt sublima viner. Egendomen består av endast 6 tunnland vinstockar, som inkluderar små delar av Chevalier och Bâtard-Montrachet. Gamla vinstockar och låga avkastningar i kombination med Niellons känsla för vinproduktion ger dessa viner en fantastisk intensitet vinframställningsförmåga.

www.michelpicard.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du