Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Taittinger Prestige Rosé

Vad tyckte du?

Taittinger Prestige Rosé

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

Taittingers Prestige Rosé görs på en blandning som består av 70 procent pinot noir och pinot meunier och 30 procent chardonnay. 15 procent av Pinot-vinet är gjort som ett stilla rött vin från Les RIceys och Montaigne de Reims för ökad komplexitet. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras endast ···

Styckvis

599:-

/flaska
Låda (6 st)

599:-

/flaska, totalt 3 594:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
  • Aperitif
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Friska och eleganta toner av sommarbär och rostat bröd, inslag av mineral och en krämig mousse. Ett medelfylligt och flirtigt vin med karaktär av jordgubbar och vildhallon och en touch av blodgrape i avslutet. Färgen är djupt rosa.

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
9 g/l
Lufta vinet
Behövs ej

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "Spicy."

Darker color. Lots of fruit and a creamy texture with cooked apples and cherries and strawberry undertones. Medium to full body. Delicious finish that is dry and fruity. Spicy. White pepper. Young strawberry at the end.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Servera som aperitif, fisk- och skaldjur, utvalda ostar och friska bärdesserter

Vinet

Taittingers Prestige Rosé görs på en blandning som består av 70 procent pinot noir och pinot meunier och 30 procent chardonnay. 15 procent av Pinot-vinet är gjort som ett stilla rött vin från Les RIceys och Montaigne de Reims för ökad komplexitet. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras endast på ståltank. Vinet har först lagrats på ståltank och sedan minst 36 månader på sin jästfällning i flaskan beroende på degorgeringsdatum.

 

Pinot Noir 50%, Chardonnay 30%, Pinot Meunier 20%

Producenten

Firmans stora uppsving kom först när Taittingerfamiljen köpte egendomen 1936. Pierre Taittinger köpte ett slott kallat La Marquetterie och byggde upp en imponerande arsenal av vingårdar.  Man äger i dag 288 hektar i 34 byar vilket räcker till 45% av druvbehovet. Experiment med små mängder nya ekfat till prestigevinet Comtes de Champagne startades 1988, annars är alla viner jästa på stora ståltankar och utsatta för den malolaktiska jäsningen. Firman är känd för att engagera sig i stora projekt utanför området. Man äger t.ex.en hotellkedja, två vinfirmor i Loiredalen och en i Kalifornien. De konstnärsutformade Collectionflaskorna har blivit en stor försäljningssuccé trots det svindlande höga priset som inom kort kommer att bli ännu högre. Standardchampagnen var tidigare lite ojämn, men speglar ofta den blommiga, mjuka husstilen väl. Årgångsvinet är en charmör som tyvärr ofta saknar lagringspotential. Den verkliga stjärnan är Comtes de Champagne, en mönsterblanc de blancs från Cramant, Avize, Oger, Le Mesnil, Chouilly och gamla stockar i Pierry. Champagnen är områdets bästa i sin söta, mjuka, exotiska och krämiga stil. Jag inbillar mig att Comtes de Champagne är den champagne som uppskattas av den bredaste publiken. Den innehåller inga svåra aromer, endast ett överflöd av insmickrande söta och mjuka smaker i en elegant och lyxig stil. Här finns ändå ett tillräckligt spännande aromatiskt spektrum för att även den mest svårflirtade kännaren ska falla pladask för dess skönhet.

http://www.taittinger.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du