Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Bichery La Source Extra Brut 2016

Vad tyckte du?

Domaine de Bichery La Source Extra Brut 2016

Ekologisk

Frankrike, Champagne, 750 ml, 13%

La Source Extra Brut representerar domänens början. Champagnen är tillverkad av pinot noir och chardonnay som växer på en jordmån av portlandian kalksten. Cuvée’n görs av en enda skörd och endast med en liten touch av ek. Vinet gjörs av mogna, noggrant utvalda druvor med låg avkastning (i förhålland ···

Styckvis

549:-

/flaska
Låda (6 st)

549:-

/flaska, totalt 3 294:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Intensiv doft full av energi och toner av äpplen, mineral, jäst och blommor med lite nötiga inslag. Smaken är vinös och ganska kraftfull med inslag av mogen stenfrukt, mogna äpplen kryddat med lite ekfatstoner. Här finns både koncentration och elegans. Lång härlig eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

La Source Extra Brut representerar domänens början. Champagnen är tillverkad av pinot noir och chardonnay som växer på en jordmån av portlandian kalksten. Cuvée’n görs av en enda skörd och endast med en liten touch av ek. Vinet gjörs av mogna, noggrant utvalda druvor med låg avkastning (i förhållande till regionen). De blandar inte årgångar eller terroirer, vilket gör att varje cuvée återspeglar den årgång och den vinmark som druvorna härrör från.


Just det här vinet är görs via en direktpress innan jäsning och vinet får sedan vila på 40% gamla ekfat och 60% rostfria tankar före tappning med lite jäst och socker för att starta en andra jäsning på flaska. Vinet får sedan vila 24 månader på jästfällningen före degorgering.

Producenten

Domaine de Bichery’s äventyr började när Rapahaël Picconet tog över en del av familjedomänen i 2013. Han hade närt denna dröm och planerat detta ganska länge, så han var redo och redan utbildad önolog. Tillsammans med sin fru Hannah dök han in i detta äventyr och sida vid sida väljer de de bästa druvorna för att på bästa sätt fånga den terroirer som vinmarkerna har. Deras första årgång är från 2015. Vinodlingarna är utspridda över två byar, Neuville sur Seine och Gyé sur Seine, i Côte des Bar, södra delarna av Champagne.

https://www.domainedebichery.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du