Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
J.M. Goulard La Sereine, L´Épanouie 2015 & La Charme Pinot Meunier Brut + Stopper + Trälåda

Vad tyckte du?

J.M. Goulard La Sereine, L´Épanouie 2015 & La Charme Pinot Meunier Brut + Stopper + Trälåda

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Tillsammans med Champagne J.M. Goulard har vi satt ihop en unik trälåda med tre champagner med tre helt skilda karaktärer. Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som ···

Låda (3 st)

1 098:-

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

La Sereine, 12,0%

Frisk fräsch doft av citrus, hallon, vita blommor och kanderade apelsinskal. Smaken är frisk och krämig med lite exotiska inslag som toner av vit persika och mango tillsammans med en välbalanserad syra med ett sammetslent och friskt avslut. En väldigt snygg non vintage från Damien Goulard. 

Le Sereine här hans non-vintage och har har lagrats i minst 40 månader innan den släpps på marknaden och är en blend av de tre stora champagnedruvorna Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% varav 10% är fatlagrad) och 30% Chardonnay.

 

L´Épanouie 2015, 12,0% 

Både doften och smaken visar initialt upp stora toner av mirabellplommon, kanel och kanderad frukt för att efter en stund gå över till mogna och komplexa nyanser av vax, honung, mandel och kanstanj som ankompanjeras med en pigg syra.

L´Épanouie, "Den Uppfyllda" är en blend på 40% chardonnay, 30% pinot noir och 30% pinot meunier och har legat minst 4 år på jästfällningen. Detta gör den till den perfekta matchampagne som passar ypperligt till t.ex. risotto och vildfågel men funkar lika bra som apertiff för den som gillar smakrika champagner!


La Charme Pinot Meunier Brut, 12%

Fyllig och vinös smak av mogen citrus, mogna äpplen kryddat med lite ekfatstoner. Här finns både koncentration och elegans. Lång smakrik eftersmak.

Detta är något så ovanligt som en 100 % pinot meunier - alltså ett riktigt måste för champagnenörden. Denna cuvée ”föddes” första gången under skörden 2008 då bröderna i familjen började experimentera med olika cuvéer. Deras favorit var Les Charmes - ett vin där 60 % av vinet vinifierats i ekfat och lagrats i fem år på sin jästfällning. En komplett champagne - perfekt som såväl aperitif som till fylligare maträtter, gärna med svamp som tillbehör.

 

Champagne Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas champagne utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned låsmekanismen för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp låsmekanismen och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med champagne!

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tillsammans med Champagne J.M. Goulard har vi satt ihop en unik trälåda med tre champagner med tre helt skilda karaktärer. Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som gör hantverksmässig, smakrik och elegant champagne.

I lådan finns även en praktisk champagne stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när bubblet konsumeras utomhus under varma sommardagar.

En perfekt present till dig själv eller någon annan!

Producenten

Den lilla familjeägda odlaregendomen J.M. Goulard drivs av Jean-Marie Goulard, hans fru Martine och deras tre sönder Sébastien, Damien och Sylvain som alla är delaktiga i vinmakningen. Men sedan något år tillbaka är det Damien Goulard som är den som allt mer tagit över ledningen av egendomen. Man jobbar med såkallad ”hållbar vinmakning” där man i minsta möjliga mån använder sig av kemisk bekämpning i vingårdarna - och Damein funderar allt mer på att gå över till helt ekologisk odling.

Vingården ligger vid berget Saint-Thierry i den lilla byn Prouilly strax norr om Montaigne de Remis där jordmånen består av sandiga lerjordar och kalkrik lera. Denna kombination och väldränerade jordar säger de själva är hemligheten bakom vinernas distinkta syra och fruktkoncentration. Det här är pinot-marker - dvs de två blå druvsorterna pinot noir och pinot meunier dominerar och Goulard är specialister på just meunier.

Druvorna handskördas tidigt på säsongen och får därefter jäsa på ekfat där de genomgår malolaktisk jäsning. Hela familjen samlas när det är dags att göra den årliga blenden - tillsammans smakar de på alla komponenter, de olika vingårdslägena, de olika faten, de olika druvorna och de olika reservvinerna. När de är nöjda buteljeras vinerna och får därefter vila på sin jästfällning i minst 24 månader - vilket är dubbelt så länge som champagnelagen stipulerar. Goulard gör ganska kraftiga och vinösa champagner som förenar kraft och elegans. 

J.M Goulard är medlem av prestigefyllda Club Trésors de Champagne som består av 29 små kvalitetsodlare som släpper sina bästa viner under en special club-etikett och i en speciell flaska. Alla vinerna är alltid en vintage champagnes som måste komma från egna odlingar, vara utmärkta exempel på sin terroir, godkännas av en jury bestående av önologer och branschfolk under en blindprovning samt bara göras under bra skördeår. 

http://champagne-goulard.com/index-en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du