Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Egly-Ouriet Grand Cru Extra Brut V.P.

Vad tyckte du?

Egly-Ouriet Grand Cru Extra Brut V.P.

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

Vinet är en multi-vintage som består av lika stora delar av årgångarna 2008, 2009 och 2010 och består av 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay. Efter jäsning så har vinet lagrats en tid på ekfat före buteljering. Ingen malolaktisk jäsning, filtrering eller klarning är genomförd. Nuvarande tappning ha ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Rik, komplex, nötig och brödig doft med tydligt inslag av röda bakade äpplen och torkad frukt. Smakrik, aromatisk champagne i stor stil med inslag av rostade hasselnötter, mogna röda äpplen, torkade aprikoser, rostad brioche och mineral. Lång, mycket nyanserad eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är en multi-vintage som består av lika stora delar av årgångarna 2008, 2009 och 2010 och består av 70% Pinot Noir och 30% Chardonnay.

Efter jäsning så har vinet lagrats en tid på ekfat före buteljering. Ingen malolaktisk jäsning, filtrering eller klarning är genomförd. Nuvarande tappning har lagrats i hela 84 månader på sin jästfällning. 

Grand Cru VP Extra Brut är Francis Eglys egen favorit, som produceras mycket på känsla vad gäller druvblandning, tid för lagring, dosage etc. Francis säger: ”Det är MIN cuvée, inga regler gäller!”. V.P. står för Viellisement Prolongé vilket betyder att Champagnen fått extra lång lagring på jästfällningen.

Producenten

Producenten har anor tillbaka till 1930 och Michel Egly äger i dag 7,7 hektar i Ambonnay, 0,3 i Bouzy och 1,5 i Verzenay samt 2 hektar Meunier i Vrigny. Vinstockarna är i snitt över 35 år gamla och till prestigevinet 60 år. Vinerna är monstruöst stora och rika. Förmodligen den främsta Pinot Noirodlaren i hela Champagne numera. Hans eftersökta Blanc de Noirs Vielles Vignes kommer från druvor från Pinotstockar odlade 1946 som ger detta vin en extra tyngd och täthet. Frukten är massiv, mjuk och lagringspotentialen enorm. För varje upplaga lyckas han bättre och bättre. I dag är detta en Selosselik exotiskt ekig och biodynamiskt influerad jätteskumpa. Smaklagren är fantastiskt generösa och månghövdade. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du