Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Cuvée sous Bois 2008

Vad tyckte du?

Champagne Boizel Cuvée sous Bois 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

2008 kvalar in som en av de största årgångarna någonsin som med sina förutsättningar gav de tre champagne-druvsorterna utmärkt mognad, överväldigande karaktär och stor åldringspotential.   Cuvée Sous Bois 2008 är gjord med druvor från fyra grand crus: Chardonnay (25%) från Chouilly och Avize i Côt ···

Styckvis

1 395:-

/flaska
Låda (6 st)

1 395:-

/flaska, totalt 8 370:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2008

Druvor

Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Doften är levererar intensiva toner av vita blommor, ugbsbakade frukter, rostade mandlar med kryddiga nyanser av kanel och vanilj samt en elegant fatton. Smaken fantastiskt komplex med en läcker struktur och balans mellan friskhet och kraft. Den rika aromatiska paletten med toner av små röda bär och torkade aprikoser ligger kvar länge i den eleganta och exceptionellt långvariga eftersmaken.   Denna stora champagne för gastronomi kräver några minuter i glaset för att utveckla sitt fulla uttryck.

Drickes
2021-2035
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2008 kvalar in som en av de största årgångarna någonsin som med sina förutsättningar gav de tre champagne-druvsorterna utmärkt mognad, överväldigande karaktär och stor åldringspotential.

 

Cuvée Sous Bois 2008 är gjord med druvor från fyra grand crus: Chardonnay (25%) från Chouilly och Avize i Côte des Blancs och pinot noir (75%) från Bouzy och Verzenay i Montagne de Reims.

Vinifieringen skedde i begagnade champagne- och bourgogne-ekfat där de stilla vinerna fick tillbringa 9 månader innan de blandades och buteljerades i juli - helt i enlighet med det tidiga 1900-talets metoder - detta för att återupptäcka karaktären av den tidens champagner.

 

10 år med sin jästfällning i flaskan. 

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du