Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Champagnelåda 2020

Winefinders Champagnelåda 2020

Frankrike, Champagne, 750 ml, 13%

6 olika producenter - en flaska från varje. Här hittar du en mustig Blancs de Noir från Champagnehus Boizel, två krispiga Blanc de Blancs från UPR Le Mesnil direkt från hjärtat av Côtes des Blancs och en dito från allt mer kultförklarade Pierre Péters samt tre läckra blends från välkända Drappier, S ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Champagne Boizel Blanc de Noirs

100% pinot noir och Boizels Non Vintage Bland de Noirs. Druvorna kommer uteslutande från några av de bästa grand cru-byarna för just Pinot Noir - Mareuil sur Ay, Cumières, Mailly, les Riceys m.fl. Detta märks i vinet som med sina tre år på jästfällningen visar upp en anmärkningsvärd rikedom och struktur samt en fantastisk elegans. En perfekt champagne för de tillfällen då du behöver ett lite kraftigare bubbel. 

 

Delamotte Brut

Från grannen och samma ägare som till legendariska Salon - Delamotte Brut är ett av vinvärldens mest prisvärda bubbel och görs på en blandning av ungefär 55% chardonnay, 35% pinot noir och 10% pinot meunier. Chardonnaydruvorna kommer från egna odlingar medan man köper in pinot noir och pinot meunier. Vinet har lagrats mellan 30-36 månader på jästfällningen och fått en dosage på 7 g/l. Vinet är Delamottes instegsvin och en så kallad en non-vintage - det vill säga en blandning av olika årgångar.

 

Drappier Carte d´or Brut

Carte d´Or är gjort på nästan enbart blå druvor (75 procent pinot noir, 10 procent pinot meunier) med en skvätt chardonnay. En liten del av vinet lagras i ett år på ekfat för extra komplexitet innan den slutgiltiga blandningen och den andra jäsningen på flaska. Vinet filtreras inte och buteljeras med så liten tillsats av svaveldioxid som det bara är möjligt. Dosage 7 g/l (restsockerhalt efter tillsatsen av vin/sockerlösning när jästfällningen skjutits ut) vilket gör vinet till en Champagne Brut.

 

JM Goulard Special Club Brut 2014

Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som gör hantverksmässig, smakrik och elegant chapagne. Detta är hans Special Club, ett samarbete tillsammans med konsortiet Club Tresors de Champagne.

Vinet är en blend av 40 % pinot noir, 35 % chardonnay och 25 % pinot munier och vinet får minst fem års lagring innan lansering. Vinet kan förstås lagras - och det kommer att ha en underbar utveckling i minst 10 år eller mer.

 

Pierre Péters Cuvée de Réserve Brut

Pierre Péters instegsvin Cuvée de Réserve innehåller ovanligt mycket reservvin (50%) från äldre årgångar, vilket ger ökad komplexitet. Det tillsammans med fruktiga och blommig toner av citrus, persika, äpple, bröd ocu nougat ger en väldigt smakrik champagne som lämpar sig lika bra som apertif som till mat.

 

UPR Le Mesnil Blanc de Blancs Brut
UPR slåss med Produttori del Barbaresco om att vara världens bästa vinkooperativ. Att inte fler upptäckt denna juvel till vinproducent är en gåta för vinerna här fyllda av Grand Cru-byn Le Mesnils otroligt fina kombination av frisk syra och krämiga chardonnaytoner. Såklart innehåller vinet bara 100 procent chardonnay från grand cru-vingårdar i Le Mesnil-sur-Oger. Det här är kooperativets instegsvin - deras non-vintage - men det är ett vin som genomsyras av Le Mesnil-elegans och med en fräschör som man oftast bara hittar i mycket dyrare viner.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

6 olika producenter - en flaska från varje. Här hittar du en mustig Blancs de Noir från Champagnehus Boizel, två krispiga Blanc de Blancs från UPR Le Mesnil direkt från hjärtat av Côtes des Blancs och en dito från allt mer kultförklarade Pierre Péters samt tre läckra blends från välkända Drappier, Salongrannen Delamotte och från den unge och otroligt spännande Damien Goulard.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du