Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Guillaume Vrignaud Chablis AOC 2018

Vad tyckte du?

Domaine Guillaume Vrignaud Chablis AOC 2018

Ekologisk

Frankrike, Chablis, 750 ml, 13%

Chablis från Guillaume Vrignaud i Fontenay-Près-Chablis. Druvorna växer på rankor planterade 1989 i den 10,4 hektar stora "La Bralée" vingård på en jordmån av krita (kimmeridgian) strax intill Fourchaume. Lagrat under nio månader på rostfria tankar, därefter buteljering. Naturvin från Dryckesbutiken ···

Styckvis

233:-

/flaska
Låda (12 st)

233:-

/flaska, totalt 2 796:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Ren och mineraldriven stil med en tilltalande sälta som sätter igång aptiten. Klassisk slank chablis med en ren fin frukt och frisk syra och karaktäristik krita - helt enkelt ett mycket gott naturvin! Naturvin från Dryckesbutiken.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
30 minuter

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chablis från Guillaume Vrignaud i Fontenay-Près-Chablis. Druvorna växer på rankor planterade 1989 i den 10,4 hektar stora "La Bralée" vingård på en jordmån av krita (kimmeridgian) strax intill Fourchaume. Lagrat under nio månader på rostfria tankar, därefter buteljering. Naturvin från Dryckesbutiken.

Producenten

Nära den lilla byn Fontenay-près-Chablis ligger denna ljuva familjeegendom om 24 hektar, som idag drivs av femte generationens Guillaume Vrignaud. Den första planteringen gjordes 1955, på en liten tomt i 1:er Cru Fourchaume, men fram till 1998 såldes alla druvor till kooperativet La Chablisienne.

Efter att ha studerat oenologi och praktiserat i Jura hos Stéphane Tissot återvände Guillaume till Chablis, för att sätta händerna i familjens egendom, 1999. Han kände genast att han ville ta hand om vingårdarna mer naturligt. Essensen för Guillaume är att arbeta med en välmående jord och producera viner som uttrycksfullt speglar sin terroir.

Det var inte förrän 2010 som han började arbeta helt organiskt och domaine är certifierad sedan 2013. Han är också sedan 2010 strävar efter att göra den Vinifiering mer och mer naturligt, med hjälp av endast de naturliga jästarna, sänka doserna av svavel och använda "urvalsmassor" för alla nya odlingar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du