Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Roche de Bellene by Nicolas Potel Bourgogne Rouge Vieilles Vignes 2017

Vad tyckte du?

Roche de Bellene by Nicolas Potel Bourgogne Rouge Vieilles Vignes 2017

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

Denna röda Burgundy Vieilles Vignes är Roche de Belles instegsvin, men den är gjord med samma precision och omsorg för detaljer som Nicolas Potels större viner. Druvorna kommer från fält med ca. 40 år gamla vinrankor i Côte de Beaune och Côte Chalonnaise. De skördas för hand, pressas försiktigt och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Friska, fruktiga och lite kryddiga toner med inslag av körsbär, skogshallon och kanel tillsammans med en nyans av rökighet.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denna röda Burgundy Vieilles Vignes är Roche de Belles instegsvin, men den är gjord med samma precision och omsorg för detaljer som Nicolas Potels större viner. Druvorna kommer från fält med ca. 40 år gamla vinrankor i Côte de Beaune och Côte Chalonnaise. De skördas för hand, pressas försiktigt och vinifieras i temperaturstyrda ståltankar. Vinet lagras till 80 procent i barriques och resten i ståltank.

Producenten

Bakom denna domaine står Nicolas Potel. Nicolas har producerat och handlat med vin i Bourgogne länge, men denna egendomen grundades så sent som 2005. 2008 startade han även en ny négociant Maison Roche de Bellene. Han har köpt delar av vingårdar med endast gamla vinstockar. Åldern ligger på hela 50-100 år vilket i sig är ganska unikt. Alla vinerna odlas biodynamiskt. Själva källaren ligger inne i Beaune.

http://domainedebellene.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du