Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Michel Guillon Bourgogne Rouge Cuvée du Roi 2015

Vad tyckte du?

Jean Michel Guillon Bourgogne Rouge Cuvée du Roi 2015

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 12,5%

Modern och stilfull Bourgogne från producenten Guillon som har som filosofi att lägga lika mycket kraft bakom sina generiska viner som sina grand cruer. Man använder konsekvent hög andel nya fat vilket ställer krav på druvmaterialet för att orka "stå emot" de nya ekfaten. Druvorna till Cuvée du Roi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är ungdomlig och inbjudande med aromer av färska bär, hallon, röda vinbär, jordgubbar, lingon och örter. Kroppen är medelfyllig med silkeslena tanniner, en frisk syra och ett örtig avslut. Ett harmoniskt vin med pigg karaktär.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Modern och stilfull Bourgogne från producenten Guillon som har som filosofi att lägga lika mycket kraft bakom sina generiska viner som sina grand cruer. Man använder konsekvent hög andel nya fat vilket ställer krav på druvmaterialet för att orka "stå emot" de nya ekfaten. Druvorna till Cuvée du Roi kommer från odlingar strax utanför Geverey-Chambertin. Vinet är ännu ungt, men med luftning går det utmärkt att njuta nu - gärna till rätter med fågel.

Producenten

Jean-Michel Guillon är en av de nya, unga lovande producenterna i Gevrey-Chambertin. Ursprungligen är han pilot med inriktning på aerodynamik. Jean-Michel Guillons stil som vinmakare är lite annorlunda än den klassiska för byn. Bland annat använder han förhållandevis stor andel nya fat som ger fin struktur åt vinerna. Vinerna från Jean-Michel Guillon är ofta goda att dricka relativt unga. De är ofta helt fantastiska redan efter 2-4 år.

http://www.domaineguillon.com/guide_a.htm
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du