Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Joseph Faiveley Meursault 2017

Vad tyckte du?

Domaine Faiveley Joseph Faiveley Meursault 2017

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13,5%

Druvorna pressas och vinet fermenteras i ca 4 veckor varav ca en tredjedel på ekfat och resterande på ståltank. Vinet har därefter fått mogna i 14 månader på franska ekfat tillsammans med sin jästfällning. Vinet passar utmärkt till kyckling, kalkon, vit fisk eller skaldjur.

Styckvis

539:-

/flaska
Låda (6 st)

539:-

/flaska, totalt 3 234:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Den eleganta doften är frisk och fräsch med inslag av päron och vita blommor. Smaken är fyllig, välbalanserad och fräsch och bärs upp av en fin syra. Inslag av citrus, päron, grapefrukt, mandel och fat. En områdestypisk, elegant chardonnay som nu har alla komponenter på plats.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna pressas och vinet fermenteras i ca 4 veckor varav ca en tredjedel på ekfat och resterande på ståltank. Vinet har därefter fått mogna i 14 månader på franska ekfat tillsammans med sin jästfällning.


Vinet passar utmärkt till kyckling, kalkon, vit fisk eller skaldjur.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du