Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alex Foillard Brouilly 2018

Vad tyckte du?

Alex Foillard Brouilly 2018

Ekologisk

Frankrike, Beaujolais Village, 750 ml, 13%

En av de där som alla snackar om, inte så konstigt eftersom pappa hetter Jean Foillard. Alex Foillard har sedan 2016 gjort vibrerande minimalistisk "naturvinsbojo" från sina 2,5 hektars vingårdar i Brouilly och Côte-Brouilly. Vinifieringen sker på föräldrarnas egendom i Villé-Morgon. 50-åriga stocka ···

Styckvis

385:-

/flaska
Låda (12 st)

385:-

/flaska, totalt 4 620:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Gamay

Smaknotering

Stor varm bärig doft med inslag av skog, röda bär, mineral och lite bondgård. Mjuk, fräsch och frisk smak av röda bär (hallon och jordgubbar), kryddor, skog och mineral. Lång härlig eftersmak med komplexa toner av kött och ladugård. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En av de där som alla snackar om, inte så konstigt eftersom pappa hetter Jean Foillard. Alex Foillard har sedan 2016 gjort vibrerande minimalistisk "naturvinsbojo" från sina 2,5 hektars vingårdar i Brouilly och Côte-Brouilly. Vinifieringen sker på föräldrarnas egendom i Villé-Morgon. 50-åriga stockar, låg avkastning (40 hl/ha), Vinifiering sker under 21 dagar och böjar med maceration carbonique av hela klasar. Efter 3 dagar börjar man med en viss överpumpning av musten något man sedan gör ytterligare fyra gånger under macerationen. Efter det pressades druvorna och vinet fick jäsa klart. Det lagrades sedan i 50% använda fat och 50% betongtankar innan buteljering i september 2019.

Producenten

Att säga att Gamay flyter i blodet skulle inte vara en så stor överdrift när det gäller Alex Foillard. Som son till "Gang of Four" Morgon-producenten Jean Foillard fick Alex en tidig introduktion till vines världen. Han influerades såklart också av de principerna om hållbart jordbruk och vinframställning med låg intervention som förde hans far till stjärnstatus i naturliga vinkretsar.


Alexs engagemang i familjeföretaget började i ung ålder. Han visade tidigt intresserade för vingårdarna och tyckte om att hjälpa sin far att plocka druvor under skörden. Alex studerade så småning om jordbruk vid Lycée Agricole i Montpellier och tog sedan en examen inom vinodling och enologi i Beaune, samtidigt som han praktiserade på en respekterad domän i Nuits-Saint-Georges. Efter avslutade studier försökte han skaffa sig ytterligare erfarenhet genom praktikplatser i Australien samt en annan hos en producent i Japan. 


Sedan 2014 har Alex jobbat heltid i vingårdarna och i vineriet tillsammans med sina föräldrar – Agnes och Jean Foillard på Domaine Jean-Foillard. 2015 fick han möjligheten att köpa 2 spännande vingårdar från sina äldre bröder. Vingårdarna hade inte brukats ekologiskt, inte heller brukats alls under det senaste året vilket gav Alex ett års försprång med att avgifta jorden. År 2016 släppte han sin första årgång under eget namn från sina 2,5 hektars vingårdar i Brouilly och Côte-Brouilly. Vinifieringen sker på föräldrarnas egendom i Villé-Morgon.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du