Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gustave Lorentz Pinot Gris Cuvée Gastronomique 2017

Vad tyckte du?

Gustave Lorentz Pinot Gris Cuvée Gastronomique 2017

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13,5%

För första gången hos Winefinder - välkända och omtyckta Alsace-producenten Gustave Lorentz. Pinot Gris är en av de nobla druvorna i Alsace och ger ett mycket mångsidigt vin som kan avnjutas till det mesta på en meny. Den kan användas både som en aperitif eller som ett buffévin. Matcha den t.ex. iho ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Pinot Gris

Smaknotering

Charmig och komplex doft av torkade vita frukter, nötter och en subtil nyans av rökighet. Smaken är generös och fruktig med toner av gula päron, vit persika, mandarin med nyanser av vita blommor och kryddor i den välbalanserade eftersmaken.

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

2/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För första gången hos Winefinder - välkända och omtyckta Alsace-producenten Gustave Lorentz. Pinot Gris är en av de nobla druvorna i Alsace och ger ett mycket mångsidigt vin som kan avnjutas till det mesta på en meny. Den kan användas både som en aperitif eller som ett buffévin. Matcha den t.ex. ihop med några varma förrätter baserade på ”foie gras”, söta och sura rätter, thailändsk mat tillsammans med lite tillagade grönsaker, svamp, kött-stek, milda hårda ostar och desserter.

Producenten

Maison Gustave Lorentz grundades 1836 och äger idag drygt 13 hektar mark vid Bergheims sluttningar i hjärtat av Alsace. Av dessa så klassificeras drygt 5 som Grand Cru Altenberg de Bergheim och 0,7 som Grand Cru Kanzlerberg.

 

Det första omnämnandet av familjen Lorentz i kommunen Ribeauvillé går tillbaka till andra hälften av 1600-talet. De var då gästgivare och "gourmeter", det gamla namnet som gavs till vinhandlare, vilket då gav dem en viktig status i lokalsamhället.

https://www.gustavelorentz.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du