Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics by Louise Johansson

Vad tyckte du?

Wine Mechanics by Louise Johansson

EU, EU, 750 ml, 13%

Mångsidiga kocken och matkreatören Louise Johansson slog igenom 2011 när hon vann första säsongen av Sveriges Mästerkock. Efter det har hon skrivit två kokböcker, arbetat på toppkrogar på västkusten, varit i final i Årets Kock 2019 och anlitats flitigt som matstylist och receptkreatör för de större ···

Låda (6 st)

1 680:-

Smaknotering

Punkdrömmar Blaufränkisch 2020 - 1 flaska

100 procent Blaufränkisch från Burgenland i Österike. Fruktig smak med stora toner av blå plommon, mullbär, bigarråersamt kryddiga inslag av vitpeppar och fat. 75 procent hela klasar och 10 dagars jäsning på skalen. 10 procent ny ek, 80 procent använd och resten är lagrat på ståltank. Druvor odlade av familjen Heinrich i Burgenland, ett stenkast från sjön Neusiedler.


Fistful of Love Spätburgunder Rosé 2020 - 1 flaska

Fistful of Love är en charmig rosé på spätburgunder, vilken i vinvärlden är mer känd som pinot noir. Fruktig och mycket frisk doft och smak med toner av smultron, blodapelsin samt underbart örtiga nyanser som hänger kvar i den läskande eftersmaken. Druvorna skördades i början på september i Pfalz, Tyskland och fick krossade skalmacerera under 2 timmar innan de pressades, vilket har gett vinet sin ljusa nästan klarröda, färg med drag åt orange. 90% av vinet har lagrats på ståltank och resterande 10% på äldre fat av fransk ek.


Gimme Gimme Gimme Riesling 2019 - 1 flaska

Stram, frisk, mineralisk, citrusig årgång. Typisk tysk rieslingfräschör. Lång lagringsduglighet med laserskarp syra. Tål att väntas på. Fram med räkorna, citronskivan och aiolin.


Skinny Love Riesling 2019 - 1 flaska

Orange riesling, skaljäst i 10 dagar. Biodynamiska druvor från Pfalz. Doftar som en sensommarkväll i Sevilla, apelsinlund och mandarindrink. Superläckert hippt vin med hög syra, fyllig smak och bra bett. Matvänligt, tänk marockanskt eller Mellanöstern.


Common People Barbera 2019 - 1 flaska

Visionen för vinmakaren Erik Jonsson var att göra ett riktigt smaskigt onsdagsvin på schyssta, hållbart odlade druvor från Alba. Ett sånt vin som italienarna dricker till nonnas linguine, romersk pizza eller kvarterstrattorians puttanesca.Druvorna odlas av bröderna Giachino i Monvigliero i anslutning till byn Verduno, en av Barolos bästa vingårdar.Resultatet av detta är ett livligt, bärigt och alldeles lagom opretentiöst vin.


Wine Mechanic Syrah 2018 - 1 flaska

100 procent Syrah från Saint-Joseph i norra Rhône. 75 procent hela klasar och 10 dagars jäsning på skalen. 10 procent ny ek, 80 procent använd och resten är ståltank. "Kraft och krydda. Som en örfil med silkesvantar", enligt Wine Mechanics själva. Total produktion: 7 400 flaskor. Fruktig smak med stora toner av blå plommon, mullbär, bigarråersamt kryddiga inslag av vitpeppar och fat.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/55951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mångsidiga kocken och matkreatören Louise Johansson slog igenom 2011 när hon vann första säsongen av Sveriges Mästerkock. Efter det har hon skrivit två kokböcker, arbetat på toppkrogar på västkusten, varit i final i Årets Kock 2019 och anlitats flitigt som matstylist och receptkreatör för de större matmagasinen. Hon driver det välbesökta instagramkontot @tastebylouise och har senaste året kört populära Cook Alongs med inbjudna gäster. Med ett växande vinintresse så tvekade hon inte en sekund när frågan kom om att ta fram en vinlåda ihop med vännerna på urbana vineriet Wine Mechanics. Den 2:a juni kommer Louise och Wine Mechanics köksmästare Kim köra en digital vinprovning och Cook Along där de utvalda vinerna i lådan kommer provas under kvällen.

Louise om vinerna och Wine Mechanics: "Jag har länge följt Wine Mechanics och tycker att det är riktigt coolt att de kan göra så bra viner i Göteborg. Förutom de härliga vinerna så gillar jag de fina och lekfulla etiketterna som får det att kännas avslappnat och kul med vin. Ser fram emot att kunna njuta vinerna under våren och sommaren och att få laga mat som passar till dem den 2:a juni. Hoppas vi ses vid spisen då!"

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du