Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Rosforth & Rosforth Sans Soufre-lådan

Vad tyckte du?

Rosforth & Rosforth Sans Soufre-lådan

Ekologisk

En av de hetaste vintrenderna just nu. Tillsammans med natruvinspionjären Rosforth & Rosforth har vi satt ihop en liten låda med härliga sans soufre viner - dvs viner som tillverkas helt utan tillsats av svavel, vilket å ena sidan gör hanteringen säkrare för vinmakaren och å andra sidan tenderar att ···

Låda (6 st)

1 596:-

Ord. pris 1 800:-
Smaknotering

2019 Pampaneo Ancestral – ’Pet Nat’ på Airen-druvan från Elena och Julián (på egendomen Esencia Rural) i Toledo.
Pet Nat eller Ancestral betyder att vinet inte tillsätts jäst eller socker – så att bubblorna i vinet uppstår enbart med hjälp av den naturligt förekommande jästen. Detta gör att bubblorna känns mildare och vinet blir mer saftigt. Och det är precis vad det här vinet är - juicy med lite sälta!


2018 Blanc de Noir – vitt vin på Pinot Noir från familjen Frick i Alsace.
Utifrån ser Pierre Frick ut som en vanlig egendom i Alsace med sina lieut-dit- och grand cru-viner. Men om du kommer närmare märker man att allt inte är som vanligt. De allra flesta viner är märkta Vin Pur - dvs inget tillsatt svavel eller andra kemiska hjälpmedel - och nyligen tillverkas många av vinerna också i en macération version - dvs som orange vin. Detta vin är emellertid motsatsen till orange: ett vitt vin på röda druvor, vilket betyder absolut ingen maceration! Helt rent i sitt uttryck, fin syra och perfekt balanserad frukt.


2019 Weissburgunder ’Purpur’ från Andreas Mann i Rheinhessen.
Andreas är en stilig ung man som bara har gjort vin i några år - men hans resultat talar för sig själva. Och även om vinerna är helt utan tillsatser, är hans mål att göra rena, aromatiska viner som inte skrämmer bort någon. Vi tycker att han har lyckats med detta i alla vinerna vi har smakat från honom, och denna Weissburgunder är inget undantag! Saftig, aromatisk och bara härlig.


2019 Els Bassotets – Macabeo från Joan Ramon i Katalonien.
Joan Ramon är lite av en legend i naturvinsvärlden. Både som en av grundarna bakom BRUTAL-vinprojektet, men framför allt för att hans viner. Alla är gjorda enligt samma filosofi och de är å ena sidan lika omedelbara som han själv men å andra sidan med en kvalitet som gör att han finns i sortimentet hos de mest progressiva Guid Michelin-restaurangerna i världen. Här är det en mycket, mycket drickbart Macabeo med några dagars skalkontakt. Naturvin i sin renaste form!


2019 Mansano – Sauvignon Blanc fra Giulio Armani i Emilia-Romagna.
Giulio är vinmakare vid två vingårdar i Emilia-Romagna, nämligen La Stoppa och hans egen domän – Denavolo - där han uteslutande tillverkar orange viner. Fram till nyligen har han haft tre viner i sin portfölj, men de senaste åren har några tillkommit. Bland annat Mansano, som tillverkas på Sauvignon Blanc med några veckors skalkontakt. Trots att vi är i Italien känns Giulios viner alltid svala. Å ena sidan intensivt aromatisk och å andra sidan lika lätt att dricka som källvatten. På ett sätt förmedlar de känslan av att stå på ett berg och låta blicken vila i den avlägsna horisonten. Som Giulio skulle göra.


2017 Les Grelots – Grenache, Merlot och Syrah från Sylvain Bock i Ardèche.
Många fransmän har ingen aning om vad Ardèche är i vinvärlden. Ett bergigt område i Frankrike lite väster om Rhônedalen, som aldrig har ansetts vara någonting att lägga märke till. Men under de senaste 10-15 åren har många yngre vinmakare bosatt sig här för att göra vin, och resultaten är verkligen intressanta. I allmänhet lite svalare frukt än i Rhône, och samtidigt är nästan alla stora franska druvor tillåtna - vilket ger en enorm variation i vinerna. Sylvain producerar alla sina röda viner enligt metoden macération carbonique, vilket resulterar i färska, mer fruktiga och omedelbart aromatiska viner. Ofta också mycket lätta viner, men Grelots har lite mer "djup" i sig kombinerat med en härlig saftighet!

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/52051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En av de hetaste vintrenderna just nu. Tillsammans med natruvinspionjären Rosforth & Rosforth har vi satt ihop en liten låda med härliga sans soufre viner - dvs viner som tillverkas helt utan tillsats av svavel, vilket å ena sidan gör hanteringen säkrare för vinmakaren och å andra sidan tenderar att gör vinerna mer öppna, levande, saftiga och omedelbara än viner som gjort med tillsatt svavel. En myt bland konventionella vinproducenter är att viner utan tillsatt svavel har ett kortare liv. Men efter att ha arbetat med svavelfria viner i nästan 20 år Rosforth & Rosforth säga att det är och kommer att förbli just en myt. Vår erfarenhet är faktiskt att dessa viner i allmänhet brukar få ett ovanligt långt och spännande liv. Och sedan smakar de fantastiskt gott, oavsett när i livet de dricks!Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du