Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Rosa Kundfavoriter 2019

Vad tyckte du?

Winefinders Rosa Kundfavoriter 2019

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2019

Smaknotering

Domaine Lafage Miraflors Rosé 2019 (1 flaska)

Vår kundfavorit Domaine Lafages Miraflors rosé bjuder på fruktig doft men är ändå lätt, fräsch och frisk. Receptet bakom är 70 procent mourvédre och 30 procent grenache gris, från vingårdar nära Medelhavet i Côtes du Roussillon. Jordmånen består av kalkstenshaltig mark uppblandat med de för området typiska stora vita stenarna ("galets"). Den genomsnittliga åldern på stockarna är 25 år. Vinet har jäst på temperaturreglerade tankar vid 16 grader celsius och sedan lagrats på cementtankar "sur lie" - det vill säga tillsammans med jästfällningen. Passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer

 

Chateau Pesquie Le Paradou Rosé Hinsollt 2019 (1 flaska)

Le Paradou Cinsault Rosé från Château Pesquié är ett samarbete mellan Château Pesquié och några andra odlare i Provence där 2013 var första årgången av vinet. Här har man delvis använt egna druvor från yngre stockar men även köpt in frukt från andra odlare. Druvorna har sedan avstjälkats och pressats direkt utan någon maceration. Vinet har jäst på ståltankar och det har inte genomgått malolaktisk jäsning. Allt det här har gett ett rättframt, friskt och fruktigt rosévin som du antingen kan dricka som det är eller ha till en bit mat (plockmat, fisk och ljusare kötträtter. Namnet "Le Paradou" kommer från "möllor", vattenkvarnar, som förr var vanliga nere i Provence.

 

Chateau Pesquie Les Terrasses Rosé 2019 (1 flaska)

Populära Château Pesquies roséversion av Les Terasses. Namnet kommer från latin och kan löst översättas till ”ansamling av jord” och valdes eftersom området i Ventoux består av kullar och dalar. För att bemästra den böljande terrängen behövde vinmakarna bygga terasser på de branta kullarna - många av dessa finns kvar än idag. Familjen Chaudière valde således namnet som en hyllning till de förfäder som mödosamt karvade ur de terasser som finns på familjens ägor. Jordmånen består av näringsfattig kalkjord med en altitud på ungefär 350 meter. Blenden består av 10 % Syrah, 40 % Grenache och 50 % Cinsault och vinet kommer från en första lätt pressning av druvorna. Ingen ek används, allt för att behålla en frisk och fräsch fruktstruktur.

 

Chateau Henri Bonnaud Provence Saint Victoire Rosé 2019 (1 flaska)

Ny årgång av vår stora kundfavorit! Vinet görs är gjort på en typisk blandning av 85 procent grenache och 15 procent cinsault. Sainte Victoire-berget ligger norr om det berömda Palette och vinerna som produceras här hör varje år till de bästa från Côtes de Provence. 2005 fick man en egen ursprungsbeteckning: Côtes du Provence Sainte Victoire. Château Henri Bonnaud har de senaste åren blivit en av stjärnorna i området. Vingården är ekologiskt certifierad och druvorna växer i det speciella mikroklimat som berget skapar och på kalkstensrika jordar.

 

Weingut Müller Zweigelt Göttweiger Berg Rosé 2019 (1 flaska)

Krispig och fruktig österrikisk rosé från familjen bakom Weingut Müller. Druvorna till denna fruktiga rosé kommer från Müllers vingårdar runt berget Göttweiger i södra Kremstal. Druvorna jästes på rostfria ståltankar för att bibehålla sin fräschör. Passar som aperitif eller till grönsaksbaserade rätter, tonfisk och sallader.

 

Cantine Nicosia Vúlka Etna Rosato 2019 (1 flaska)

Vulkà Etna Rostao är gjord på 100% Nerello Mascalese vilket ger ett mycket friskt rosévin med en elegans. Det vulkaniska ursprunget och vinodlingarnas höga höjd ger detta vin en stor mineralitet och en unik karaktär. Vingårdar: Jorden är vulkanisk och mycket rik på mineraler och återfinns på en höjd av 650-750 m.ö.h. Skörd: För hand under de 10 första dagarna i oktober. Maceration: De noggrant utvalda och avstjälkade druvorna kallmacereras i 24 timmar. Jäsning: Juicen får jäsa vid en kontrollerad temperatur på 15-18° C i 20-25 dagar. Lagring: Huvudsakligen i rostfria ståltankar på jästfällningen följt av cirka 3 månader i flaskan

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
Ny rosélåda med kundfavoriter - rosé för alla tillfällen!

Missa inte denna härliga rosélåda med 6 olika viner från vårt rosésortiment! Här finns kundfavoriter som Pesquié och Lafage men också nya spännande rosa viner från både Etna och Österrike. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/512651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du