Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Hela Världens Cabernet Sauvignon

Vad tyckte du?

Winefinders Hela Världens Cabernet Sauvignon

Sex viner, sex producenter, sex världsdelar - (nästan bara) en druva! Cabernet Sauvignon är med bred marginal världens mest odlade druva och dess stryktålighet och kraftfulla karaktär gör att den återfinns i stora delar av världens vinproducerande länder. Just dess robusthet gör att man ofta väljer ···

Låda (6 st)

1 320:-

Smaknotering

Afrika – Sydafrika, Stellenbosch - David Finlayson, Cabernet Sauvignon 2018

David Finlaysons cabernet sauvignon är ett fint balanserat exemplar av cabernet sauvignon med mycket frukt och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av 90% cabernet sauvignon, 6% petit verdot och 4% cabernet franc. Alla druvor handplockades och jästes i rostfria ståltankar med traditionell nedpressning av kappan var fjärde timme extrahera de fina tanninerna och färgen från skalen. Efter jäsning har vinet mognat på franska ekfat (20% nya fat) i 14 månader.

 

Generös doft med aromer av svarta vinbär, ceder, eukalyptus och lakrits. Smaken är fylligt med välintegrerade tanniner i detta kraftfulla men balanserade vin.

 

 

Asien – Kina, Ningxia - Silver Heights Vineyards, Family Reserve Red 2014

Historien om Silver Heights Vineyards tog sin början 1999 då Gao Lin bestämde sig för att en dag så skulle hans hemprovins Ningxia bli en ansedd region för viner av världsklass. Han började plantera cabernet sauvignon-vinstockar från Frankrike och övertygade sin dotter, Gao Yuan (även känd som Emma), att resa till Bordeaux för att där anmäla sig till ett Masters of Oenology-program. I Frankrike hade Emma möjlighet att praktisera vid flera historiska vingårdar i Bordeaux, inklusive det världsberömda Château Calon-Ségur. 2005 återvände Emma hem till Kina som en av få kinesiska kvinnor med ett Diplom National d´Oenolog.

Family Reserve har alltid varit Silver Heights vinmakares favorit. Det krävs lite tålamod att fullt ut få fram detta vin potential då det först efter en lång dekantering visar upp sin fulla charm. Elegant och komplex som den är så benämner Silver Heights ofta den som "ballerinan" i sitt sortiment.

Vinet betstår av 60% cabernet sauvignon och 40% merlot och druvorna är handplockade och vinet har lagrats i franska ekfat (20% nya) under 12 månader med regelbunden rackning. Filtrerat efter traditionella Bordeaux-metoder för att bevara komplexitet.

 

En aromatisk doft av svarta vinbär, mullbär och svarta körsbär tillsammans med örtiga nyanser av paprika och tomatblad. Smaken är välstrukturerad med en utmärkt integrerad fatton med mjuka och subtila tanniner tillsammans med en behaglig fräschör som ligger kvar i eftersmaken.

 

 

Europa – Frankrike, Bordeaux - Château Lamothe-Cissac 2017

Det här är en klassisk Haut-Médoc som går fint att dricka redan nu. Druvsammansättning är 73% cabernet sauvignon, 20% merlot, 5% petit verdot och 2% cabernet franc. Vinet har lagrats i 15 månader på nya ekfat. Slottet ligger i kommunen Cissac alldeles intill Pauillac och Saint-Julien 10-15 minuter från Lafite och Mouton. 

 

Tät mörkröd färg. Nyanserad och härligt fruktig doft av mogna bär som björnbär, svarta vinbär och inslag av blyerts. Medelfyllig och stram smak av svarta vinbär, körsbär, cederträ och tobak med behaglig syra och silkiga tanniner. Stilfull!

 

 

Nordamerika – USA, Kalifornien - Secret Cellars, Cabernet Sauvignon 2017

Paso Robles är en region med perfekta förhållanden för cabernet sauvignon, särskilt när det är grusig jordmån. Kombinationen av varma dagar och svala nätter ger druvor med naturligt hög syra och mjuka, mogna tanniner. Vinet har fått några procent av petit verdot, syrah och zinfandel för att få en en kryddigare karaktär och lagrades på både franska och amerikansk ekfat i 16 månader innan buteljering. 

 

Stor doft med toner av svarta vinbär, plommon, ceder, choklad, läder och kaffebönor. Smaken är fyllig och stram med unga frukttoner och elegant eftersmak.

 

 

 

Oceanien – Australien, Coonawarra - Wynns Coonawarra Estate, The Gables Cabernet Sauvignon 2018

Australiska favoriten Wynn’s The Gables är tillbaka i butiken! The Gables har varit en av Wynn’s signaturer under lång tid och är ett rättesnöre för australiska kvalitetsviner. Vinet kommer från små parceller med cabernet sauvignon i Coonawarra där de skördades sent på säsongen när mognaden och syran var i optimal balans. Vinet fick därefter 16 månaders lagring på en mix an nya och använda franska barriquer, hogs, vats och ståltankar. The Gables kan sparas i upp till ett decennium och gör sig väl tillsammans med den grillade maten eller smakrika grytor.

 

Sammetslen och inbjudande med toner av svarta vinbär, cederträ, eukalyptus, lakrits, läder, björnbär, körsbär och varma kryddor. Vinet är komplext och fylligt men elegant med en fräsch syra, medelfylligt tanniner och en lång, fruktdriven eftersmak och stor typicitet. Klassisk Coonawarra med andra ord.

 

 

Sydamerika – Argentina, Patagonien - Matias Riccitelli, Valle de Uco Cabernet Sauvignon 2017

Ett vin som påverkas djupt av Andesbergen. På etiketten så har Riccitelli valt att placera en inhemsk kaktusart som återfinns på hög höjd och i unika markförhållanden precis som de cabernet sauvignon-druvor som kommer från högt belägna vingårdar med jordar med granitstenar och fin sand. Vinifieringen sker i små betongkärl med avstjälkade klasar och inhemska jästsorter vid en temperatur mellan 25 och 27°C följt av lagring i återanvända fat av frank ek fram tills tills nästa års skörd sker.

 

Stor och fruktig doft och smak med generösa toner av svarta vinbär, mörkahallon, mörk choklad och tobak med nyanser av vanilj och ekfat. Intensiv men ändå välbalanserad eftersmak.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sex viner, sex producenter, sex världsdelar - (nästan bara) en druva! Cabernet Sauvignon är med bred marginal världens mest odlade druva och dess stryktålighet och kraftfulla karaktär gör att den återfinns i stora delar av världens vinproducerande länder. Just dess robusthet gör att man ofta väljer att blanda den med druvsorter med en mer fruktig karaktär för att få ett välbalanserat vin. För att visa prov på just detta så har vi satt ihop denna låda med ett vin vardera från sex av sju världsdelar och där cabernet sauvignon är den enda eller dominerande druvan i vinet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du