Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Favoriter från Sydsvenskans Vincirkel 2020

Vad tyckte du?

Winefinders Favoriter från Sydsvenskans Vincirkel 2020

Missa inte denna vinlåda som tagits fram av Winefinder i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Sydsvenskan summerade resultatet av årets Vincirkel. Samtliga är viner som alla ger väldigt mycket vin för pengarna: en fyll ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Vinlådan innehåller 6 olika favoriter från Sydsvenskans Vincirkel, ledd av vinskribent Anders Fagerström:

 

El Enemigo Malbec 2014, Bodega Aleanna - Mendoza, Argentina (1 flaska)

Den 18 september 2009 vandrade Nicolas Catenas yngsta dotter, Adrianna och vinmakaren Alejandro Vigil på Londons gator och diskuterade framtiden. Det samtalen mynnade ut i grundadet av Bodegas Aleanna och sedan dess har framgångssagan bara rullat på! Druvorna kommer från Adrianna vineyard, som planterades 1996 i svala och väl beryktade Gualtallary, en subregion till Uco Valley. Vinet är en blend av 85 % malbec och 15% cabernet franc.

Stor och generös doft men aromer av svarta vinbär, björnbär, mörk choklad, mocka och vanilj. Smaken är tydligt frutktdriven och fyllig där frukterna och bären som hittas i doften återkommer och kompletteras med tydliga tanniner, en pigg syra och ett välbalanserad eftersmak med nyanser av orientaliska kryddor.

 

Chateau La Tonnelle 2016 - Bordeaux, Frankrike (1 flaska)

Chateau La Tonnelle är systerslott till Lamothe Cissac och en klassisk Haut Médoc. Vinet är klassificerat som en Cru Bourgeois i Bordeaux. Det är ett vin som år efter år levererar på hög nivå men till ett väldigt tilltalande pris. Vinet är gjort på 70 procent cabernet sauvignon, 26 procent merlot och 4 procent petit verdot. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader. 2016 anses redan vara en klassisk årgång - en av de bästa på 2000-talet - och vinerna från årgången är väldigt lagringsdugliga.

Stor, varm och klassisk Bordeauxdoft av mörka bär, cederträ, blyerts, mineral och choklad. Välbalanserad, medelfyllig och nyanserad smak med fräscha syror och toner av mörka bär, cederträ och blyerts. Lager på lager av klassisk Bordeauxfrukt. 

 

Barolo 2015, Carlo Revello & Figli - Piemonte, Italien (1 flaska)

Det här är Carlo Revellos signaturvin - familjens klassiska Barolo som kommer från vingårdar i och runt Annunziata i La Morra. Rankorna planterades av Carlos far mellan 1960 och 1993 och de växer på samma kalkrika lerjordar som dominerar i regionen. Druvorna skördades i oktober och fick 4 dagars jäsning/urlakning i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) innan de fick jäsa klart i ståltankar. Därefter lgrades vinet i 24 månader på en blandning av redan använd (80 procent) och ny (20 procent) ek. Det här är ett smakrikt och djupt vin som lätt kan lagras i tio år eller mer. Årgång 2015 tillhör de bästa på 10-talet och har gett viner med en förförisk frukt och därför går vinet att dricka redan nu.  

Rik, livfull och kryddig doft med inslag av körsbär, svarta vinbär, plommon, rosor, tobak, salvia, kakao och fat. Smaken är djup och koncentrerad med årgångens sköna och mogna frukt. Här finns de klassiska inslagen av rosor, körsbär, tjära, kakao och nyanserade toner av ekfat. Lång komplex eftersmak med tydliga men inbäddade tanniner. Drick till smakrika risotto- och kötträtter.

 

Kono Sauvignon Blanc 2018, Kono Wines - Marlborough, Nya Zeeland (1 flaska)

Druvor kommer dels från deras egna ägor samt vingårdar som de sköter om runt om i Marlboroughs sub-regioner Waihopai, Awatere, och Rapaura. De olika lägena är utvalda för att bidra med olika smakprofiler till slutblenden. Ute i vingårdarna jobbar man enligt praxis för New Zeeland Sustainable Vinegrowing där man tar hänsyn till miljö och hållbarhet. Vinet lagras på rostfria ståltankar för att behålla sin krispiga och zestiga fräschör. Ett vin som med sin höga syra gör det till en god följeslagare till mat. Matcha gärna till getost, skaldjur, sallader och fiskrätter med färskpressad citron.

Mycket frisk och fräsch sauvignon blanc som i toner av krusbär, svarta vinbär och tomatblad i doften.

Smaken är torr med tydliga toner av krusbär, svarta vinbär och lime med en mycket frisk syra och en eftersmak med nyaser av mineral.

 

Riesling Herrenweg Turckheim 2017, Domaine Zind-Humbrecht - Alsace, Frankrike (1 flaska)

En klassisk riesling från en av världens bästa vingårdar för vitt vin. Druvorna växer på gamla vinstockar med en snittålder på hela 51 år och producerar druvor med en fantastisk koncentration. Tyvärr drabbades Alsace av vårfrost 2017 vilket resulterade i att produktionen blev extremt låga 14 hl/ha. I övrigt präglades växtåret av harmoni vilket resulterade i fantastiskt fina viner. Tyvärr blev produktionen betydligt mindre än ett normalt år så det gäller att vara med om man vill ha dessa viner.  Normal total produktion är endast ca 6000-8000 fl/år.

Fint koncentrerad doft och smak av mogen gul frukt och grapefruktaromer tillsammans med fantastiska rena och flintiga smaker. Ren och fin frukt med fin fräschör och citrusliknande syra, snustorr!

 

Reserve Méthode Traditionelle Brut BdB, Charles Pelletier - Bourgogne, Frankrike (1 flaska)

Doften är ren, ung och fruktig med inslag av päron, gula äpplen, mandariner samt honung. Smaken är torr, frisk och fruktig med toner av mineral, citrus och äpplen. Eftersmaken är lång med mogna inslag av choklad och mocca.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/52051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte denna vinlåda som tagits fram av Winefinder i samarbete med vinprofilen och vinskribenten Anders Fagerström. Lådan innehåller 6 olika viner som blev favoriterna när Sydsvenskan summerade resultatet av årets Vincirkel. Samtliga är viner som alla ger väldigt mycket vin för pengarna: en fyllig och smakrik malbec från Argentina, en klassisk Bordeaux och en uppstickare från Barolo som representerar den röda sidan tillsammans med en frisk och fräsch sauvignon blanc från NZ, en knastertorr riesling från Alsace och som grädden på moset en cremant från Bourgogne.

Pris vid köp var för sig: 1 454

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du