Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Carl Jans låda

Winefinders Carl Jans låda

Välkända vinprofilen Carl Jan Granqvist har rekommenderat vin sedan 1983 då han debuterade i TV. Sedan dess har han blivit ett namn genom Grythyttans Gästgivargård och underhållningsprogram på TV och radio där han delat med sig av sina vinrekommendationer. Här har Carl Jan fått välja ut sina favorit ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2017 Passo del Sud Appassimento Edizione, Tagaro (1 flaska)

Kraftfull appassimento från från Italien! Druvorna handplockas och placeras enkla lager i små lådor vilka sedan placeras i en “Fruttaia” (fruktkammare). d.v.s. i ett rum kontrollerad temperatur och fuktighet. Där ligger druvorna i fem veckor innan de russinlika druvorna pressas till en mycket högkoncentrerad must som i sin tur resulterar ett mycket smakrikt och fylligt vin. Lagras 12 månader på franska bariquer och 4 månader  på flaska. Passar till kraftfulla kötträtter. Vinet har fått 97 poäng från italienska recensenten Luca Maroni. Intensiv och stor smak av bigarråer, svarta vinbär, björnbär, blå plommon med kryddiga inslag av mörk choklad och vanilj.

 

2016 Yellow Label Shiraz, Wolf Blass (1 flaska)

Två snäpp upp från Wolf Blass "vanliga" viner - Yellow Label är själva hjärtat i Wolf Blass vinproduktion. Serien har levererat hög kvalitet i över 40 år och är känd för matvänliga, smakrika och fruktrika viner från södra Australien. Det här vinet är inget undantag, en fruktig och generös shiraz som har fått viss ekfatslagring. Perfekt till långkok, helgens biffar eller ett gott glas rött för att förhöja veckans middagar.

 

2016 Rioja Club Privado, Baron de Ley (1 flaska)

Omtyckt Rioja från välkända Baron de Ley. Druvorna skördas för hand i Baron de Leys vingårdar. Efter jäsning lagras vinet under 6 månader på amerikanska ekfat och sedan ytterligare ett år på flaska före lansering. Passar till rätter av fläsk och nötkött. Intensivt röd färg. Doften är fruktig, med inslag av stall, vanilj och mörka bär. Smaken är medelfylligt, mjuk, mogen smak med inslag av mörka bär och vanilj.

 

2013 Poggio Teo Valiano Chianti Classico, Piccini (1 flaska)

Druvorna till vinet kommer från familjen Piccinis egendom i Chianti Classcio och närmare bestämt den lilla vingården Poggio Teo, efter manuell skörd och noggrann selektering pressas druvorna varsamt innan de får jäsa och sedan lagras i 15 månader på ekfat. Vinet är gott att dricka nu och kommer att utvecklas de närmsta 5 åren. Stor inbjudande och komplex doft med mängder av mogna körsbär, moreller, kryddor och härligt rostade ekfatstoner. I smaken är vinet elegant och välbalanserat med mängder av mörka bär, läder och välintegrerade ekfat. Passar till grillad T-benstek, vilt och smakrika pastarätter.

 

2016 Les Darons, Jeff Carrel (1 flaska)

Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har tidigare sagt om denna producent: Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer. Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering). Till karaktären är vinet fyllt av röd frukt, med en krispig syra som gör det hela friskt och saftigt. Ett riktigt härligt och användbart vin perfekt till pasta, lasagne och kryddiga korvar.

 

2015 H3 Cabernet Sauvignon, Colombia Crest (1 flaska)

Druvor från tre områden signerat populära amerikanska Columbia Crest: H3 står för Horse Heaven Hills, en plats döpt efter de vilda hästar som en gång i tiden strövade i området och där Columbia Crest Winery har funnits i två årtionden. Medelfylligt vin med inslag av choklad och espresso-accenter runt en kärna av körsbär och fräsch svart vinbärsfrukt. Vinet fermenterades 6-10 dagar med skalkontakt och genomgick sedan malolaktisk jäsning i både ståltank och ekfat. Efter jäsningen blandades vinet och lades på 40% nya och 60% använda franska ekfat i 18 månader. Medelfylligt vin med inslag av choklad och espresso-accenter runt en kärna av körsbär och fräsch svart vinbärsfrukt. Matcha gärna till stekt och grillat kött samt grytor.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Välkända vinprofilen Carl Jan Granqvist har rekommenderat vin sedan 1983 då han debuterade i TV. Sedan dess har han blivit ett namn genom Grythyttans Gästgivargård och underhållningsprogram på TV och radio där han delat med sig av sina vinrekommendationer. Här har Carl Jan fått välja ut sina favoriter från Winefinders sortiment - den perfekta vinlådan inför jul och nyår bestående av sex olika mustiga rödviner. (Pris vid köp av lösa flaskor: 864 kronor. Pris vid köp av lådan: 798 kronor.)

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du