Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Noon Winery Eclipse 2017

Vad tyckte du?

Noon Winery Eclipse 2017

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

En lite annorlunda blend av + 80 procent grenache och resten shiraz och graciano. Eclipse är Noons signaturvin med druvor från egendomens egna vingårdar i McLaren Vale. Tanken är att göra ett vin som kan njutas redan som ungt (tänk Châteauneuf-du-Pape) men som också går att lagra i tio år eller mer. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Shiraz, Graciano, Grenache

Smaknotering

Stor örtig kryddig doft med röda bär, jord, örtkryddor och torkad frukt. Smaken är fyllig och koncentrerad med röda bär, torkad frukt, kryddor och kanel om vartannat. Lång härlig avslutning. Kan drickas redan nu men mår bra av några års lagring. 

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En lite annorlunda blend av + 80 procent grenache och resten shiraz och graciano. Eclipse är Noons signaturvin med druvor från egendomens egna vingårdar i McLaren Vale. Tanken är att göra ett vin som kan njutas redan som ungt (tänk Châteauneuf-du-Pape) men som också går att lagra i tio år eller mer.

Odlingen och själva vinifierandet är minimalistiskt. Det mesta av druvmaterialet kommer från gamla oympade stockar (området är phylloxera-fritt och de äldsta stockarna planterades 1934) och de skördas för hand och vinifieras för sig och det mesta sköts med handkraft (till och med själva pressningen av druvorna). Vinet har lagrats i små 300-liters franska ekfat, amerikanska ekfat och stora foudres. Endast 5-10 procent av faten är nya - och de används för shirazkomponenten. 

Producenten

Noon Winery ägs och drivs av Drew Noon och hans fru Raegan i McLaren Vale South Australia. Det var Drews pappa som grundade egendomen 1976 och 20 år senare tog Drew över. Noon gör bara röda viner av högsta kvalitet med frukt från bland annat 4 hektar bushvines med grenache som planterades 1934 (the Winery Block) och 1943 (B.J's Block) och ytterligare 1,6 hektar med mestadels graciano som planterades 1999. 

Det mesta, inklusive pressningen av druvorna, sker för hand. Förutom prestigevinet Noon Eclipse (gjort på 80 procent grenache) gör man bland annat en Shiraz och en Cabernet med druvor från Borrett Family i Langhorne Creek som är vänner till familjen. Noons viner har fått riktigt bra recensioner av världens ledande vinkritiker och Noon Eclipse 2013 och Noon Shiraz Reserve 2013 fick båda 97/100 poäng av Robert Parkers The Wine Advocate. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.noonwinery.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du