Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Mainqué Chardonnay 2019

Vad tyckte du?

Bodega Chacra Mainqué Chardonnay 2019

Ekologisk

Argentina, Patagonia, 750 ml, 12,5%

Missa inte Chacras vita viner som bara blir bättre och bättre! Mainque Chardonnay är ett av Bodega Chacras två vita viner. Även Chacra Mainqué chardonnay är producerad i samarbete med Jean-Marc Roulot från Domaine Roulot i Meursault. Druvorna hämtas från dels från egna gårdar men delvis även från nä ···

Styckvis

479:-

/flaska
Låda (6 st)

479:-

/flaska, totalt 2 874:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Tydliga inslag av tropiska frukter, vita blommor, citrus och mineral i doften. Detta återkommer i smaken som är frisk men välbalanserad och som avslutas med en lång eftersmak med en finstämd flintig mineralitet.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "Shows aromas and flavors of stones, sliced apples and pears with citrus and lemons"

Shows aromas and flavors of stones, sliced apples and pears with citrus and lemons. Honeysuckle and minerally undertones. Medium-to full-bodied, layered and deep. Round yet tight on the palate. Crunchy flavors. Drink or hold.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte Chacras vita viner som bara blir bättre och bättre! Mainque Chardonnay är ett av Bodega Chacras två vita viner. Även Chacra Mainqué chardonnay är producerad i samarbete med Jean-Marc Roulot från Domaine Roulot i Meursault. Druvorna hämtas från dels från egna gårdar men delvis även från närliggande samarbetspartners gårdar. Druvorna odlas enlig ekologiska och biodynamiska principer och skördas tidigt innan de nått full mognad för att bibehålla fräschören i vinet. Därefter har juicen fått jäsa utan malolaktisk jäsning på fat följt av 10 månaders lagring. 57% lagars på franska barriques  (12% ny ek) från Domaine Roulet, 25% på rostria ståltankar och 18% på betong ägg. Slutresultatet är ett vin som är som en blandning av Chablis och Meursault.  Detta biodynamiska vin är ett samarbete med Jean Marc Roulot från Domaine Roulot i Meursault. För att behålla fräschören i vinet så skördades druvorna innan de nått full mognad.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du