Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Atamisque Serbal Cabernet Franc  2017

Vad tyckte du?

Bodega Atamisque Serbal Cabernet Franc 2017

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14%

Serbal är Atamisques hyllade instegsvin. Vinet är gjort på cabernet francdruvor som växer på hög höjd och skördas för hand tidigt på morgon för att behålla den svala fräschören. Det här är ett väldigt matvänligt vin med stor fruktig och örtig karaktär som vi gärna återkommer till. Gamla stockar och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Franc

Smaknotering

Stor, varm, kryddig och fruktig doft av mörka bär, lila blommor, krita, grön paprika och nyanserade toner av ekfat. Smaken är rund och generös med eleganta toner av cabernet franc. Strukturerad och fruktdriven med lång eftersmak. 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Tim Atkin
91 p "Delicate and refreshing."

 "The Serbal line tends to be made without oak, produced as a value for money range. This fine-boned Cabernet Franc comes from the southern part of the farm and is both delicate and refreshing, with classic green herb and lead pencil notes. 2019-23"

James Suckling
90 p "This fresh and medium-bodied cabernet franc has an attractive soy sauce and herbal character on the nose"

This fresh and medium-bodied cabernet franc has an attractive soy sauce and herbal character on the nose and some nice berry flavors on the palate to balance the moderately dry tannins. Fresh finish. Drink or hold.

Winefinders Wine Team
"Stiltypisk nya världen-cabernet franc med klass!"

"Stiltypisk nya världen-cabernet franc med klass! Att det här är en storsäljare förstår vi verkligen - ett väldigt matvänligt vin med stor fruktig och örtig karaktär som vi gärna återkommer till."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Serbal är Atamisques hyllade instegsvin. Vinet är gjort på cabernet francdruvor som växer på hög höjd och skördas för hand tidigt på morgon för att behålla den svala fräschören. Det här är ett väldigt matvänligt vin med stor fruktig och örtig karaktär som vi gärna återkommer till. Gamla stockar och hög höjd är hemligheten bakom de kraftfulla men ändå välbalanserade vinerna. Vinet lagras på franska ekfat. 

Producenten

Atamisque ligger 1250 meter över havet i Uco Valley i Mendoza vid foten av de majestätiska Anderna. Egendomen köptes 2006 av det franska paret John och Chantal du Monceau. Chantal kommer från en vinodlarfamilj och ansåg att de hittat en plats med de bästa förutsättningarna i Mendoza för att göra vin av högsta kvalitet. Bodega Atamisque producerade sin första skörd år 2007. Egendomens vinstockar ha en ålder på upp till 80 år och jordmånen består av skiffer och granit med ett överliggande lager av sand och grus. Klimatet är relativt svalt. Druvorna skördas för hand och all fatlagring sker på franska ekfat. Idag är även Roberto de la Mota (som bland annat jobbar för producenten Mendel) konsult på egendomen. 

http://www.atamisque.com/eng/index-bodega.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du